O SONHO DO AMOR - ALEXIS KARPOUZOS

Ούτε άγγελος, ούτε άνθρωπος, ούτε θηριώδης,
Ούτε σώμα, μυαλό, ούτε αυτός ούτε αυτή,
Πριν από τον ήλιο, τη σελήνη, τη γη,
πριν από τα αστέρια ή τους ελεύθερους κομίτες,
πριν καν γεννηθεί ο χρόνος
και ο νόμος της αιτιότητας,
υπήρχε το αθάνατο όνειρο της αγάπης
που αγκάλιαζε τα πάντα.